I Skänninge finns en fin liten trästad och ett unikt småstadstorg. På torget finns Mjölby Kommuns Turistbyrå. Den stora Vårfrukyrkan som uppfördes i slutet av 1200-talet dominera centrum. En liten bort från Skänninge finns massor med intressanta platser att besöka. Det är nära till Mantorp Parks racerbana, Birger Jarls födelseplats Bjälbo Kyrka, fågelsjön Tåkern med sitt fina Naturum, spännade Omberg, Sveriges största runsten Rökstenen, pittoreska Vadstena, motormuseet i Motala, fina golfbanor mm.mm.I omgivningen finns också små, smala och kurviga asfaltsvägar som gjorda för härliga cykel- eller bilturer. Själv har jag engelska klassiska sportbilar som intresse.

Det är ca 5 minuters promenad till Skänninge Station där Östgötapendeln snabbt tar dig till Mjölby C, Linköping C, eller Norrköping C. Pendeln går med ca 30 minuters mellanrum.

Ett stenkast från Stora Torget ligger Skenninge B&B som erbjuder trevligt boende i fräscha och nyrenoverande rum i det lilla Gröna Huset.
Vi har två rum, Lotus och Bugatti, med två sängar i varje. I huset finns ett välutrustat kök och ett fint dusch- och toalettrum. I varje rum finns en platt-TV med många kanaler samt tillgång till Wifi.
I kylskåpet och skåpen finns allt som behövs för en bra frukost.
Kaffebryggare, vattenkokare, ugn och mikrovågsugn samt diskmaskin.

I trädgården utanför kan du intaga din frukost eller kvällssupé. Det finns även tillgång till en gasolgrill.
Gratis tillgång till WiFi.
Tvärs över gatan finns en pizzeria med a la carte meny och välsorterad Konsumaffär som har öppet 8-21.